Vespadiscovery, de mooiste manier om de mijnregio Genk en omstreken  te ontdekken

Haspengouw route

Haspengouw route

Toeren met de vespa van de mijnstreek naar de bloesems.

Limburg vormt een pallet van verschillende landschappen. Interessant weetje is dat onze provincie diverse geologische gebieden telt waaronder De Limburgse Kempen, Het Maasland en Haspengouw. Als je de streek van Genk naar Borgloon en Bilzen doorkruist merk je zowel de diffuse overgang van droog naar vochtig Haspengouw, alsook de scherpere grens tussen Kempen en Haspengouw die gevormd wordt door de Demer. Eén ding hebben ze echter allen gemeen nl het heuvelachtig en hellend landschap.

Haspengouw is uitgestrekt en staat gekend als dé fruitstreek van België met zijn mooie bloesems in het voorjaar

Starten doen we aan onze vertreklocatie in Zwartberg om zo een mooie tocht te maken van 100 km naar de Fruitstreek, richting Borgloon. We passeren Diepenbeek om vervolgens richting Kortessem te toeren, om zo duidelijk de overgang te kunnen zien van de droge naar vochtige Haspengouw grond. In april verandert Haspengouw in een kleurrijke bloesemzee.

Na een ritje van 25 km komen we aan in de fruitstreek waar je in de maand april kan genieten van de mooie bloesems. Van hieruit rijden we richting Vrolingen, Berlingen en Kuttekoven om zo uiteindelijk in het hart van de fruitstreek Borgloon aan te komen. Vervolgens rijden we verder de fruitstreek in richting Alt Hoeselt waar men de hoogstam fruitbomen van het domein Alden Biesen in volle bloei kan bewonderen (april). We zetten onze toer verder richting Waltwilder, Eigen Bilzen en zo langs het Albertkanaal naar Gellik, midden door de mooie bossen van Zutendaal richting het mooie domein Katevenne om zo terug uit te komen aan onze vertreklocatie te zwartberg.